Tvrdá kritika nové Miss World. Do krásné Češky se pustili lidé z celého světa

[chooze:gallery;value:35093]

​Jen co se nová Miss World Krystyna Pyszková začala pyšnit korunkou na hlavě, snesla se na ni na sociálních sítích vlna kritiky z různých koutů světa. Fanouškům se totiž nelíbí barva pleti letošní vítězky.

Nesouhlas s volbou modrooké blondýny jako královny krásy vyjádřili například lidé z Latinské Ameriky nebo Asie, i když v mnohem menší míře než Afričané. Právě z tohoto kontinentu zazněla nejdrsnější kritika. Tvrdí, že organizace, která soutěž pořádá, okradla o výhru uchazečku z Botswany.

Pobouřilo je, že opět vyhrála "stereotypní modrooká blondýna". "Vypadá jako dvojče loňské vítězky, všichni ale víme, že korunku měla vyhrát Botswana," komentují rozhořčení lidé na instagramu.

"Proč vyhrála? Je to bílá blondýna s modrýma očima. Proč vybíráte jen tuctové evropské blondýny?" zlobí se dále afričtí fanoušci soutěže.

[chooze:article;value:543102]

Někteří autoři nepřejících příspěvků výsledky označují za nespravedlnost, a dokonce se uchýlili k výrokům s rasistickým podtextem. "Znovu se potvrdilo, že Miss World je rasistická soutěž s rasistickými fanoušky. Nechcete, aby jednou vyhrála Afrika," píší a vybízejí africké země k bojkotu této soutěže krásy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Miss World (@missworld)

Většina lidí na sociálních sítích Krystyně Pyszkové ale hned po vítězství gratulovala. "Nebuďte ublížení, Krystyna byla prostě lepší. Na Afriku taky řada přijde," napsali. "Všechny účastnice jsou krásné, ale vítězka může být jen jedna. Nešiřme nenávist a rasismus," přidali se další.

​Pětadvacetiletá rodačka z Třince na Frýdecko-Místecku je druhou Češkou, která prestižní titul získala. V roce 2006 soutěž vyhrála Taťána Kuchařová.

Krystyna Pyszková byla také hostem pořadu Na gauči. Podívejte se na rozhovor:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.