Tvrdá rána pro umělecký svět. Zemřel legendární český tanečník

Do uměleckého nebe odešla skutečná taneční legenda Jiří Dohnal. Na milovaného a talentovaného tanečního mistra teď vzpomínají jeho žáci i celá taneční škola Dohnal Dancing, kterou založil.

"Pan Jiří Dohnal už učí tančit anděly na nebeské báni. Mají velké štěstí, dostali se do rukou opravdového mistra," napsala na sociální sítě škola, která v roce 2017 oslavila 50. taneční sezónu.

"Jsem vděčná za to, že jsem mohla zažít jeho taneční kurzy jako dospívající i jako dospělá," zavzpomínala jedna z žaček. "Budeme s úctou vzpomínat," napsala další.

[chooze:article;value:519959]

​Že byl Dohnal skutečným mistrem, dokazuje i to, že jeho kurzy prošlo přes 32 500 tanečníků. V těch se kromě lásky k tanci snažil vzbudit i zájem o společenskou výchovu.

"Ta nás učí určitému obřadu či rituálu, který provádíme ve styku s jinými lidmi. V osobním kontaktu pouhý stisk ruky mnohdy napoví o charakteru člověka a jeho vzdělání," stojí pod jeho medailonkem na stránkách taneční školy.

Na poslední valčík vyprovodí rodina a přátelé Dohnala 31. října v 11 hodin. Rozloučení proběhne v kostele svatého Jakuba na náměstí ve Staré Příbrami.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.