Tvrdé drogy a znásilněná žena. Na festivalu v Milovicích zasahovala policie

Dvacet pět tisíc lidí už je pořádná party a povinností strážců zákona je ohlídat, aby se na místě neděly žádné nekalosti. V tomto případě prý dostali informace o cizinci, který měl mít u sebe větší množství drog. A tak zkontrolovali autobus, ve kterém měl na festival jet. 

"Dostala se ke mně informace, že se případy, kdy se lidé dávají do řad, staly několikrát," řekl jeden z kontrolovaných účastníků Ray Baseley. "Způsob té kontroly je trošku dehonestující vůči našim návštěvníkům. Bylo to přehnané si myslím," vyjádřil se ředitel festivalu Let it Roll Ondřej Vrba. 

"Kromě 'známých' látek (extáze, pervitin, kokain) jsme objevili i takové, které na místě nešlo detekovat, a byly proto zajištěny a převezeny na expertízu," uvedli po zásahu policisté. Jestli byl samotný zákrok za hranou, nebo ne, na to si posvítí ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). 

[chooze:article;value:513610]

​"Podle informací, které v tuto chvíli mám, měla policie informaci o výskytu drog v tomhle konkrétním autobusu, a požádala proto celní správu o jeho kontrolu. Při té byly zajištěny mimo jiné tvrdé drogy. Další informace o zásahu si v pondělí vyžádám od policejního prezidenta, kterého jsem už teď požádal, aby nechal prověřit, jestli byl postup ze strany policie adekvátní," nechal se slyšet Rakušan. 

Podle informací TV Nova měla být v noci na sobotu v areálu festivalu také znásilněna mladá žena. "Měli jsme v péči ženu, ale vzhledem k citlivosti případu ponecháme další vyjádření na Policii ČR," sdělila mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová. "Naší prioritou je zjistit, kdo ženu napadl a zranil. Vedeme prověřování pro podezření z možného spáchání trestného činu znásilnění," upřesnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. 

"Jakékoliv formy násilí nebo obtěžování jsou v přímém rozporu s myšlenkami a hodnotami našeho festivalu. Festivalová ochranka a další personál jsou instruováni k nulové toleranci těchto jednání a pokud by je zaznamenali, k vyvedení jejich původce z areálu festivalu bez možnosti návratu," uvedl Ondřej Vrba, ředitel festivalu Let It Roll.

"Za dvacet let existence festivalu jsme se nesetkali s podobným případem, přesto jakékoliv obdobné podezření bereme vážně a jsme připravení i nadále maximálně možně dopomoci k objasnění případných podezření a zároveň k neustálému zlepšování standardů bezpečnosti na našem festivalu," dodal.

Policisté na festivalu od středy zkontrolovali téměř 1 500 lidí. U 70 z nich našli drogy a trestní řízení zahájili v téměř dvaceti případech. Více než deset šoférů přišlo o řidičský průkaz. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.