Tvůrce Donia: Martínkův příběh sbírkou nekončí. Dárci se dozvědí, jak dopadne

Platforma Donio letos umožnila vybrat přes 150 milionů na pomoc dvouletému Martínkovi se vzácnou genetickou poruchou. Tím to ale nekončí, dárci budou mít možnost zjistit, jak to celé dopadne. "Je potřeba ukázat, na co se peníze od dárců využily. Většinu těch příběhů se snažíme proto sledovat i po skončení sbírky a dárcům posíláme aktuality," řekl Procházka.

"Konkrétně u Martínka sledujeme, jak se bude vyvíjet jeho léčba na přelomu ledna a února ve Francii. Řešíme i možnost odpuštění DPH léčby. Budeme se snažit, aby rodiče sepsali nějakou aktualitu z toho dne, udělali nějakou fotku. Ten příběh byl enormně sledovaný a dárci budou chtít vědět, jak se vyvíjí," doplnil zakladatel platformy Donio.

[chooze:article;value:529998]

​S blížícími se Vánocemi se pravidelně zvyšuje dárcovská aktivita. "Lidé si podle mě uvědomují, že jsou lidé, kteří takové štěstí být v rodinném kruhu u štědrovečerní tabule, nemají. Nárůst dárcovství v tomto období je opravdu enormní," zmínil Procházka. 

Procházka je zároveň nejmladší zastupitel na pražském magistrátu. Kandidátku STAN rozšířil nedlouho po kauze Dozimetr. "Risk to byl samozřejmě obrovský. Motivovala mě ale reakce ostatních start-upistů, kteří mě podpořili, abych do toho šel," podotkl.

[chooze:article;value:530215]

​"Šel jsem do toho bez iluzí, ale pořád jsem si myslel, že to bude o něco lepší. Ten rozdíl mezi těmi dvěma světy, tím politickým a start-upovým, je enormní," řekl Procházka.

On sám zatím neví, jestli chce v politice pokračovat. "Absolutně ztratíte jakoukoliv anonymitu, musíte se strašně hlídat v tom, co děláte. Je společensky nepřijatelné, když chcete odjet třeba na tři čtyři týdny na dovolenou. Máte strašně velkou zodpovědnost, která vůbec neodpovídá finanční odměně, kterou za to berete. Říkám si, co je vlastně ta pozitivní stránka na tom, když jdete dělat vysokou politiku," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.