Moderní bydlení

Tvůrkyně seriálu Taneční: Saša je na roli ideální. Bude lidi štvát, ale zamilují si ho

Hokrová přiznala, že i když seriál mnohokrát viděla při produkci, stejně se na něj bude opět dívat v televizi. Ale kde vůbec vznikl první impuls? "Námět vznikl v mojí hlavě v době, kdy jsem zvažovala, že začnu psát. Tak mně napadlo několik námětů na seriály a tohle byl jeden z nich. Tanec mě vždycky zajímal, a nejenom z hlediska toho, že to je krásný pohyb, ale i protože to je nějakými pravidly sešněrovaný způsob, jak se žena a muž mají spolu pohybovat. A přišlo mi to jako takové zajímavé zrcadlo běžného života ve vztazích," popsala.

Seriál bude mít osm dílů. Někteří si možná řeknou, zda to není málo a jestli by nebylo fajn děj rozepsat na více dílů. "Tak to by samozřejmě asi šlo, ale musím říct, že už jenom napsat těch osm dílů pro jednoho člověka není jednoduché, protože to v hlavě musíte udržet v podobě románu. Každý díl má hodinu a musíte psát jednotlivé díly a pamatovat si, co se dělo předtím," vysvětlila scenáristka.

Že bude Rašilov hrát hlavní postavu, měla podle svých slov Hokrová jasno už od začátku. "U Saši jsem si prostě byla jistá tím, že on dokáže Oldřicha zahrát tak, aby i když bude lidi štvát, oni ho přitom budou mít rádi," řekla.

[chooze:article;value:576999]

​Padla také otázka, zda Taneční může něčím zaujmout i mladou generaci. "Já jsem se byla na několika tanečních podívat. Třeba ta největší pražská škola má úplně narváno, že tam se lidé skoro nemůžou dostat. Do tanečních už nechodí úplně všichni, jako to třeba bývalo kdysi, ale pořád to frčí," míní.

Hokrová byla na začátku natáčení nervózní, aby vše klaplo, jak má. "Ale pak, když jsem viděla, jaká tam je atmosféra, jak to všechny baví, jak se ti herci v rolích vidí, tak jsem si říkala, že to vypadá, že to je na dobré cestě. A samozřejmě, když jsem viděla Jirku na tom křesílku režiséra, jak to má najednou všechno pod kontrolou a jak z toho chaosu dokáže udělat to kouzlo, tak jsem si říkala, že by to mohlo být super," přiblížila. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Seriál můžete sledovat každý pátek od 20:20 na TV Nova a také prostřednictvím Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.