Twitter vyhrožuje žalobou kvůli nové sociální síti. Podvádí, stěžuje si Musk

Vznik nové sociální sítě Threads, kterou má pod palcem společnost Meta, rozvířil řadu debat. Jednou z nich je například ta, že aplikace vznikla pouze proto, aby mohl údajně skončit Twitter. Má totiž podobný účel jako sociální síť, již na konci října koupil za 44 miliard dolarů (více než 966 miliard korun) jeden z nejbohatších lidí světa Elon Musk.

Ten nyní podle webu Semafor vyhrožuje Metě žalobou. "Na základě nedávných zpráv týkajících se vaší nedávno spuštěné aplikace Threads má společnost Twitter vážné obavy, že společnost Meta se systematicky, úmyslně a nezákonně dopouští zneužívání obchodních tajemství a duševního vlastnictví společnosti Twitter," stojí v dopise adresovaném šéfovi společnosti Meta Marku Zuckerbergovi.

V dopise navíc obviňuje firmu, která stojí i za sociálními sítěmi Facebook či Instagram, že zaměstnává desítky bývalých zaměstnanců Twitteru. Ti údajně měli a mají přístup k obchodním tajemstvím společnosti Twitter.

[chooze:article;value:511908]

Proti tomu se ale brání mluvčí společnosti Meta Andy Stone. "Nikdo z inženýrského týmu Threads není bývalým zaměstnancem Twitteru – to zkrátka není pravda," uvedl v příspěvku na nové sociální síti. Jeho slova podle agentury Reuters potvrzuje i jeden z bývalých zaměstnanců Twitteru, podle něhož pro Threads nepracuje žádný z jeho nedávných kolegů.

Komentář přidal i samotný Musk, kterému se vznik konkurenční aplikace rozhodně nemůže líbit. "Konkurence je v pořádku, podvádění už ne," napsal.

"Pouhé najímání bývalých zaměstnanců Twitteru a skutečnost, že Facebook vytvořil poněkud podobnou stránku, pravděpodobně nepodpoří jejich nárok na obchodní tajemství," přidal americký profesor práva Mark Lemley.

[chooze:article;value:511665]

Celou kauzu navíc provází fakt, že miliardáři a majitelé sociálních sítí Musk a Zuckerberg se na konci června domluvili na souboji v kleci. Tento nápad se zrodil, když Musk na twitteru uvedl, že by se s Zuckerbergem rád utkal. Zakladatel Facebooku souhlasil, jak jsme psali zde.

Musk vs. Zuckerberg? Hrozí zranění, připravovat se musí aspoň rok, varuje Reinders (6/2023)

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.