Tyto nevinné andílky si vzali řezníci z Hamásu za rukojmí. Neví se, zda ještě žijí

Izrael se na začátku října dostal do války s hnutím Hamás. To zaskočilo izraelskou armádu takovým způsobem, že se teroristům podařilo proniknout daleko na území židovského státu. Kvůli bojům už zemřelo nejméně 1 300 Izraelců, dalších 199 lidí teroristé unesli za hranice Pásma Gazy.

Mezi nimi je i řada dětí, jak na sociální síti X varovala uživatelka Ella Travels, jejíž příspěvek sdílel i oficiální izraelský účet. "Nevíme, jestli jim ublížili, jestli je zranili nebo jestli jsou stále naživu," napsala. K příspěvku přidala i fotografie unesených dětí.

https://twitter.com/EllaTravelsLove/status/1711832197995381037

[chooze:article;value:525592]

Webu BBC se podařilo zjistit totožnost části pohřešovaných lidí, kteří byli pravděpodobně uneseni Hamásem. Mezi identifikovanými je i řada dětí. Teroristé odvlekli 12letého Ethana, 15letého Noama, 13letou Almu, osmiletého Naveha, tříletého Yahela, tříletého Ariela, devítiměsíčního Kfira, 12letého Ereze, pětiletou Avivu a tříletou Ašer. Podle Izraelců zmizela i 12letá Noya, která trpí autismem. 

https://twitter.com/Israel/status/1713517847412941162

Teroristé spolu s dětmi ve spoustě případů zajali část členů jejich rodiny. Ostatní tak pátrají po svých zmizelých příbuzných. Pomáhají k tomu i videa zveřejňovaná Hamásem, kde si například teroristé se zbraněmi v ruce hrají se zajatými dětmi a podle webu NY Post jim vypráví, jak se bude s rukojmími zacházet.

Ozbrojenci Hamásu drží malé děti jako rukojmí. V jedné ruce mají zbraň, ve druhé miminko:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.