U Benátek havaroval autobus a začal hořet. Na místě je nejméně 21 mrtvých

Nehoda autobusu u italských Benátek si vyžádala nejméně 21 obětí na životech. Podle italské agentury ANSA autobus havaroval těsně před osmou hodinou večerní. Ze zatím nezjištěných příčin prorazil svodidla a z nadúrovňové silnice se zřítil z výšky deset metrů na koleje, kde vzplál. Několik lidí v něm zřejmě uhořelo. Dalších 18 cestujících se zranilo zranilo, pět z nich je ve vážném stavu. Na místě zasahují záchranné složky.

[chooze:article;value:524667]

Autobus měl podle televize Rai zajišťovat dopravu pro turisty mezi kempem u Benátek a samotnými Benátkami. Nešlo však o běžnou linkovou přepravu, ale o autokar objednaný přímo kempem. V autobusu byli v době neštěstí lidé různých národností, mezi nimi i děti. Benátský guvernér Luca Zaia v příspěvku na sociálních sítích uvedl, že oběti a zranění jsou různých národností, nejen Italové.

"V tuto chvíli nemáme informace, že by autobusem cestovali čeští občané. Náš generální konzulát v Miláně zůstává v kontaktu s italskou policií," řekla pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová. Podle deníku La Repubblica byl autobus pronajatý 40 turisty, kteří bydleli na kraji Benátek, v kempu Hu Venezia Camping in Town.

Mezi již identifikovanými mrtvými je podle italských médií pět ukrajinských občanů, Němec a italský řidič autobusu. Zranění byli rozvezeni do okolních nemocnic v Trevisu, v Mestre a v Miranu. Pět zraněných je ve vážném stavu. V nemocnici Angel v Mestre zřídila prefektura kontaktní místo pro rodiny obětí. K dispozici jsou krizoví interventi a psychologové.

"Dnes večer zasáhla naši komunitu obrovská tragédie. Okamžitě jsem ve městě nařídil vyhlásit smutek za oběti, které si nehoda autobusu vyžádala. Je to apokalyptická scéna. Nemám slov," napsal k tragédii starosta Benátek Luigi Brugnaro na sociální síti X. Soustrast s oběťmi nehody vyjádřila i premiérka Giorgia Meloniová

Doprava na důležité spojnici mezi čtvrtí Mestre a dálnicí A4 byla v průběhu noci zastavená. Místní zdravotní úřady v Benátkách vyhlásily nouzový stav.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.