U Berouna spadl sloup vysokého napětí. Jeden člověk je mrtvý, dva zranění

[chooze:gallery;value:35115]

Všechny záchranářské složky vyjížděly ve středu po poledni k obci Zadní Třebaň na Berounsku. "Při práci na sloupu vysokého napětí došlo z přesně nezjištěných příčin k jeho pádu na dva dělníky," řekla TN.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Dotyční byli v danou chvíli na plošině ve výšce, další pracovník pak měl stát na zemi. "Jeden z dělníků zemřel, další dva se zranili," doplnila Richterová.

[chooze:article;value:517894]

"Jeden pacient utrpěl těžká poranění hlavy a otevřenou zlomeninu nohy, po zajištění dýchacích cest byl letecky transportován do motolské nemocnice. Druhý pacient s pohmožděninami po těle byl po ošetření převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze," nastínila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Tragickou událostí se budou zabývat kriminalisté. "Byla nařízena soudní pitva zemřelého pro zjištění příčiny smrti. Budeme zjišťovat i veškeré okolnosti," uzavřela Richterová.

Událost zastavila provoz vlaků na železnici mezi Prahou a Berounem. "Během údržby vysokého napětí přenosové soustavy, která není v majetku Správy železnic, v oblasti Řevnice, která probíhala i nad tratí v úseku Zadní Třebaň – Řevnice, došlo k nehodě a následnému poškození infrastruktury," informoval na sociální síti X mluvčí Správy železnic Martin Kavka. Po zhruba pěti hodinách byl pak provoz znovu obnoven.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.