U Jihlavy narazila lokomotiva do stromu. Vlaky neprojedou nejméně do pondělí

"Na trati Veselí nad Lužnicí – Jihlava, v úseku Jihlava město – Rantířov narazila lokomotiva do spadlého stromu na trať. Došlo ke zranění strojvedoucího, poškození lokomotivy a trakčního vedení, vlaky nahrazujeme autobusem," informovaly na twitteru České dráhy.

Problém se dotkne zhruba dvaceti vlaků včetně rychlíků. "Trakční vedení je poškozené v délce 250 metrů, takže předpokládáme, že provoz v úseku bude obnovený zítra okolo 12 hodin," sdělila TN.cz v neděli odpoledne mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

[chooze:article;value:476423]

​Zranění strojvedoucího by neměla být vážná. Lokomotiva dopadla o poznání hůř. "Poškozená je kabina, rozbitá jsou okna i reflektor. První odhad škody je asi čtvrt milionu korun," upřesnil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Dopravce za neděli eviduje i další mimořádnosti na železnici. Kvůli poruše trakčního vedení byl přerušen provoz také v úseku Choceň – Brandýs nad Orlicí. Omezení potrvá podle odhadů zhruba do půl páté odpoledne.

V úseku Ždírec nad Doubravou – Hlinsko v Čechách se pak necelou hodinu po poledni na kolejích objevila také překážka. "Vlak zastavil před spadlým stromem," upřesnila Pistoriusová.

Záběry z místa nehody:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.