U Mácháče řádí zloději. Lidem mizí peníze, mladík skončil s otřesem mozku

Návštěvníci populární dovolenkové destinace v Doksech u Máchova se potýkají se zloději. Ti okradli už několik lidí, kteří tam místo klidného odpočinku u jezera skončili bez peněz. 

Nejdramatičtější zážitek si z kempu pravděpodobně odvezl osmnáctiletý student. Ten v sobotu přišel nejen o veškeré věci, které měl v tu chvíli u sebe, ale navíc skončil v nemocnici. S kamarády, se nimiž byl v baru v českolipských Doksech, se zpět do kempu nevrátil. Našli ho až druhý den s poraněnou hlavou u kolotočové atrakce "Dům hrůzy". 

[chooze:article;value:514573]

​"Byl dezorientovaný a vůbec nevěděl, jak se tam dostal. Jisté je, že přišel o mobilní telefon, náramkové hodinky a veškerou hotovost, kterou měl ve své peněžence. Vzniklá škoda činí 12 800 korun," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že mladík měl otřes mozku. 

"Vzhledem k požitému alkoholu i ke zranění na hlavě si ze sobotní noci nic nepamatuje, a my nyní nemůžeme vyloučit možnost, že se stal obětí trestného činu," doplnila Baláková.

[chooze:article;value:511930]

V pátek o své věci přišla i 61letá žena. "Hned po příjezdu do kempu začala stavět stan, a protože na to potřebovala mít volné ruce, odložila si peněženku na přední sedadlo auta, které neuzamkla. Po dvou hodinách zjistila, že její peněženka zmizela. Měla v ní kromě 3 000 korun i platební kartu a osobní doklady," popsala policejní mluvčí. 

K Máchovu jezeru vyrazila i skupina mladých žen užít si dámskou jízdu. Místo toho čtyři z nich přišly o své peněženky a jedné zmizely klíče od vypůjčeného služebního auta, uvádí tisková mluvčí krajského ředitelství policie Libereckého kraje Ivana Baláková. Policie varuje, abyste si v kempech hlídali věci a měli se na pozoru před zloději.

Českým turistům v Řecku zmizely věci z kufrů. Dalším do zavazadel přibyly:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.