U polského moře jsou levná lehátka i káva. Bez hotovosti se ale neobejdete

Pláž v Kolobřehu je z jemného čistého písku a místy široká sto metrů. Jenže něco nesedí. Ve vodě je jen několik surfařů v dlouhých neoprenech. Teplota totiž nepřelezla dvacítku, pobřeží bičují přes metr vysoké vlny a silný vítr a na stožárech se zmítá namísto bílé vlajky červená.

"To znamená zákaz koupání, je to kvůli velkým vlnám, silnému větru a silným mořským proudům, hrozí, že by vás mohly odnést na širé moře," upozornil Stanislaw Malepszak z pobřežní hlídky.

I tak se na pláží někteří sluní. Lehátko na celý den za 200 korun, proutěný koš pro dva za 400. Počasí se ale zhoršuje, na 200metrovém mole je prostředí vyloženě nepřátelské. Za 40 korun se tam dá vydržet jen několik minut.

[chooze:article;value:511645]

Espresso přímo u majáku stojí devět zlotých, tedy 50 korun, ale platit můžete pouze v hotovosti. 

A karty nepřijímají ani na majáku. Na jeho vrcholek vede 160 schodů.

Z majáku je teprve vidět, jak rozlehlé pláže v Kolobřehu jsou, na každou stranu se táhnou několik kilometrů. K jejich čistotě přispívá i Dariusz. Každý večer je prochází s detektorem kovů. Nejčastěji nachází kovová víčka od lahví, ta končí v koši, mince si nechává, ale řetízek nebo prstýnek se snaží vrátit majiteli. "Nafotím to a dám na internet, když se ozve ten, komu to patří, tak mám velkou radost," sdělil.

Na okružní jízdu Kolobřehem se můžete vydat i místním povozem. Je vybavený i plastovými zástěnami. Devadesátiminutová jízda stojí 270 korun, karty neberou. Doveze vás i do místního přístavu.

[chooze:article;value:508559]

Jeden a půl hodiny dlouhý výlet lodí po Baltském moři stojí dospělého 300 korun, dítě zaplatí 250. Na výběr máte i kratší výlety vikingskou nebo pirátskou lodí. 

Velká míchaná zmrzlina stojí přibližně 70 korun.

Promenády jsou plné, občerstvení je na každém rohu, pohodu ale mírně narušují plastové kadibudky. Za jejich použití se ale aspoň neplatí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.