Učitelé ze svých požadavků nesleví. Jednat chtějí s celou pětikoalicí

Lékaři už došli s premiérem Petrem Fialou (ODS) ke shodě a učitelé doufají v to samé. Školské odbory upozorňují, že pokud se jednání neposunou, tak svolají další akce. "V pondělí máme jednání s panem ministrem na školské tripartitě a v případě, že by se jednání táhla nebo byl negativní výsledek, tak bychom chtěli požádat celou K5 o jednání. Kdybychom i tam neuspěli, tak nemůžeme vyloučit další akce," uvedla místopředsedkyně Českomoravského odborového svazu pracovníků školství Markéta Seidlová.

"Lékařům ten úspěch přeji a doufám, že i u nás se postupně kromě dalších naléhavých otázek, které hrozily, začne otevírat i otázka platů českých učitelů," řekla ředitelka Základní školy Bystřice Jana Servusová.

[chooze:article;value:530955]

​Stávka učitelů a nedávný úspěch lékařů. Toto jsou základní body, které donutily ministra školství Beka k jednání s učiteli. Na poslední schůzce dokonce vyřešili klíčové otázky. "Je škoda, že k tomu dochází až po stávce, protože signály, že je ohrožena kvalita výuky v České republice, dostával poměrně dlouho," pronesl bývalý ministr školství Robert Plaga (ANO).

Jednání s ministrem školství je prý podobně složité jako s ministrem zdravotnictví. "Za mě je bohužel pan ministr velmi slabý v tom jednání. Rozhodně měl začít jednání s vládou mnohem dříve," myslí si ředitel Základní školy Donovalská v Praze Tomáš Marek.

Ministr školství Bek zatím odmítá další postupy o financování školství komentovat. Veřejnost prý bude informovat až po finálních jednáních s učiteli a školskými odbory.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.