Údajné předávkování Cimického má dohru. Policie čeká, až se zlepší jeho stav

Psychiatr Jan Cimický, který má na začátku listopadu stanout před soudem kvůli několika obviněním ze znásilnění, skončil v nemocnici. V sobotu dopoledne ho záchranáři převezli do pražské Ústřední vojenské nemocnice. Důvodem mělo být předávkování léky. Stále není jasné, zda se jednalo o nehodu, nebo úmysl.

Policie proto chce celou událost důkladně prošetřit. "My čekáme až se zdravotní stav výše jmenované osoby zlepší, abychom ho v celé záležitosti mohli vyslechnout a zjistili, co se vůbec stalo," řekl pro TN.cz mluvčí policie Jan Daněk.

[chooze:article;value:526601]

Cimického přitom čeká 7. listopadu hlavní líčení u soudu kvůli obvinění ze čtyř případů znásilnění a 35 případů vydírání. Ty se mají týkat právě jeho pacientek, které se u něj léčily v letech 1980 až 2016. Některé případy jsou kvůli dlouhé časové prodlevě už promlčené.

Samotné vyšetřování Cimického totiž začalo až v roce 2021 poté, co ho obvinila Jana Fabiánová, dcera nedávno zesnulé zpěvačky Nadi Urbánkové. Ta kvůli radě své matky o případu 20 let mlčela, bála se prý msty. Cimického později označila za predátora. Policie podala návrh na obžalobu Cimického letos v červnu. Více si o celém případu můžete přečíst v tomto článku na TN.cz.

Cimický skončil v nemocnici. Údajně má jít o předávkování léky (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.