Moderní bydlení

Údajné předávkování Cimického má dohru. Policie čeká, až se zlepší jeho stav

Psychiatr Jan Cimický, který má na začátku listopadu stanout před soudem kvůli několika obviněním ze znásilnění, skončil v nemocnici. V sobotu dopoledne ho záchranáři převezli do pražské Ústřední vojenské nemocnice. Důvodem mělo být předávkování léky. Stále není jasné, zda se jednalo o nehodu, nebo úmysl.

Policie proto chce celou událost důkladně prošetřit. "My čekáme až se zdravotní stav výše jmenované osoby zlepší, abychom ho v celé záležitosti mohli vyslechnout a zjistili, co se vůbec stalo," řekl pro TN.cz mluvčí policie Jan Daněk.

[chooze:article;value:526601]

Cimického přitom čeká 7. listopadu hlavní líčení u soudu kvůli obvinění ze čtyř případů znásilnění a 35 případů vydírání. Ty se mají týkat právě jeho pacientek, které se u něj léčily v letech 1980 až 2016. Některé případy jsou kvůli dlouhé časové prodlevě už promlčené.

Samotné vyšetřování Cimického totiž začalo až v roce 2021 poté, co ho obvinila Jana Fabiánová, dcera nedávno zesnulé zpěvačky Nadi Urbánkové. Ta kvůli radě své matky o případu 20 let mlčela, bála se prý msty. Cimického později označila za predátora. Policie podala návrh na obžalobu Cimického letos v červnu. Více si o celém případu můžete přečíst v tomto článku na TN.cz.

Cimický skončil v nemocnici. Údajně má jít o předávkování léky (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.