Udeřil mě pěstí a kopal do hlavy, tvrdí asistentka. Jednání exnáměstka řeší i policie

Připomíná to příběh z latinsko-americké telenovely, ale bohužel to tak není. Byl první červen a Lukáš Kolářík se, údajně posilněn alkoholem, odebral z galavečeru Hasič roku na hotelový pokoj. Tam se uvelebil se svou chotí a zatímco jeho žena spala, měla se na pokoj přichomýtnout i Koláříkova milenka a asistentka v jedné osobě.

Jenže náměstkova manželka se probudila, pár načapala v choulostivé poloze a bylo zle. Pirát Kolářík vidí jako hlavního viníka celé potyčky svou bývalou asistentku. "Došlo tam ke konfliktu, kdy byla napadena moje žena. Ta situace byla komplikovaná, včetně zbraní, které se tam objevily. Já jsem tu situaci řešil rázně, když jsem byl napaden i já. Řešil jsem to úderem, ano," přiznal Kolářík.

[chooze:article;value:400077]

Asistentka, jejíž jméno TV Nova zná, v reakci pro Seznam Zprávy uvedla, že vidí agresora naopak v Koláříkovi. "Začal mě zezadu tahat za vlasy a ve chvíli, kdy jsem se otočila, mě dvakrát udeřil pěstí do obličeje. A já upadla na zem. Na zemi mě následně několikrát kopl se slovy, že se mnou skončil. Poté jsem z pokoje utekla," popsala žena.

Celý incident rezonuje politickou scénou, opozice Koláříkovi nemůže přijít na jméno. Koaliční politici vše nechávají na vedení Pirátské strany. "Násilí v současnosti je naprosto neakceptovatelné. Piráti byli ti, kteří bojovali proti papalášství, domácímu a sexuálnímu násilí. Tady selhali na plné čáře," běsní poslankyně Taťána Malá (ANO).

"Piráti jsou propagátoři Istanbulské úmluvy. Tak je naprostým paradoxem, že člen Pirátské strany takto činil. Od politicky činného člověka se očekává, že se bude umět kontrolovat," myslí si poslankyně Karla Maříková (SPD).

"Ta odpovědnost jde za Pirátskou stranou. Tyto excesy nejsou něco, co bych chtěl schvalovat, nebo omlouvat," uvedl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

"To mi nepřísluší komentovat, to se týká naší exekutivy, našich představitelů," řekl šéf poslanců Pirátů Jakub Michálek. Ti také celou kauzu berou prý vážně a další postup bude znám už tuto neděli po republikovém jednání předsednictva.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.