Uhynul miláček internetu. Šklebící se pejsek měl statisíce fanoušků

Na první pohled nevypadal Ball Ball jako neobvyklý pes. Zdánlivě obyčejný mazlíček rasy šiba, který patřil hongkongské rodině, však dosáhl slávy, jaké se naprostá většina psů nemůže ani přiblížit.

Stačilo k tomu jen pár fotek, které jeho majitelé před lety pořídili. Na nich sedí Ball Ball na chodbě s výrazem ve tváři, který se dá vyložit jako stydlivý, znuděný, či škodolibý. A lidé si jej zamilovali.

[chooze:article;value:517409]

V průběhu let se tak Ball Ball, kterému internet přiřkl jméno Cheems, objevil ve statisících memů a legračních obrázků. Fanoušci s oblibou vytvářeli jednoduché komiksy, v nichž z Cheemse dělali stydlivou, ale rošťáckou postavičku s charakteristickou vadou řeči.

O to smutnější byla zpráva, že Ball Ball v pátek uhynul. Poslední půlrok svého života se potýkal s leukémií. "Ball Ball naposledy usnul v pátek ráno během lékařského zákroku. Původně jsme se chystali, že po operaci s ním podstoupíme chemoterapii, ale je už příliš pozdě," oznámila psíkova rodina na instagramu.

Rodina fanoušky vyzvala, aby si na Ball Balla zavzpomínali. "Nebuďte smutní a pamatujte naštěstí, které Ball Ball do tohoto světa přinesl. Věříme, že teď už volně běhá po nebi, kde má spoustu dobrého krmení a nové kamarády. Vždycky bude v našich srdcích," dodala rodina.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Cheems_Balltze (@balltze)

O nečekaném vlivu Cheemsových memů svědčí i to, že se jeho upravená fotografie stala svým způsobem součástí války na Ukrajině. Na sociálních médiích totiž funguje volné uskupení zvané NAFO, které se soustředí na zesměšňování ruské propagandy.

Typickým znakem uskupení je postavička Cheemse v maskáčích zvaná fella (v překladu "kámoš"). U NAFO si mohou nechat lidé na objednávku vytvořit originální profilovou fotku se svým "fellákem". Peníze, které hnutí takto vydělá, potom směřují Gruzínským legiím bojujícím na straně Ukrajiny. Svého "felláka" měl dokonce i tehdejší ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov.

Kočka na kole prozkoumává Londýn. Stala se hvězdou sociálních sítí (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.