Ujíždějící auto zastavil až manévr policie. Dva měsíce zásah vyhodnocovala

Policisté celý případ zveřejňují až nyní, tedy dva měsíce poté, co stal. A to z toho důvodu, že vyhodnocovali celý pit manévr, tedy zastavení unikajícího řidiče pomocí služebního policejního auta.

Samotný pit manévr je jedna z posledních možností, jak piráta silnic zastavit. Má ale samozřejmě přísná pravidla a policisté tyto úmyslné nárazy poctivě nacvičují.

Nyní přezkoumávání oprávněnosti skončilo výsledkem, že náraz byl proveden ve vhodný okamžik, neohrozil další řidiče a minimalizoval i možnost zranění ujíždějícího řidiče. Ten se přitom na silnici choval velmi nebezpečně.

[chooze:article;value:546829]

"Nejprve hlídce zastavil, pak ale začal ujíždět, jel až 200kilometrovou rychlostí na namrzlé vozovce, pak objel policejní zátaras a ujížděl dál," popsala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Po pit manévru se auto zastavilo na středovém ostrůvku, řidiči se ale přesto nechtělo dobrovolně vzdát a tak museli policisté použít donucovacích prostředků. Muž odmítl dechovou zkoušku, ale odběr krve už ne. Ukázalo se, že v době, kdy policistům ujížděl, měl v krvi přes jedno promile alkoholu. Proto spáchal trestný čin a hrozí mu až roční vězení. Při zákroku byl zraněn i jeden ze zasahujících policistů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.