Uklízečka okradla svého zaměstnavatele. Přišel na to náhodou jen díky TikToku

Při jindy monotónním prohlížení TikToku, kam lidé sdílejí svá videa, se minulý týden muž žijící v Singapuru dost zarazil. Náhodou se mu totiž zobrazilo video 36leté Indonésanky Nurfiyawati, kterou u sebe doma zaměstnával jako uklízečku. V dalším okamžiku pak vedle ní poznal několik speciálně označených červených obálek, jež mu připadaly nápadně povědomé, píše web South China Morning Post

Právě v nich měl totiž uložené bankovky z dědictví po svém tchánovi. Ihned se proto šel podívat do krabice, kam je schovával, a zjistil, že několik desítek obálek opravdu zmizelo. Jeho nyní už bývalá uklízečka se pak u soudu přiznala, že od něj v průběhu své práce ukradla nejméně 7 tisíc dolarů (v přepočtu 154 841 korun), informuje singapurský deník Today. Většinu peněz stihla poslat zpět své rodině do Indonésie. 

[chooze:article;value:519458]

​"Obálky si prostě vzala a nechala si peníze," popsal státní prokurátor Lam Peng Čoj krádež, kterou náhodou odhalila populární sociální síť. Podle rozsudku uklízečka z krabice, kde měl její zaměstnavatel peníze uložené, vybírala od loňského května do srpna obsah obálek asi dvaatřicetkrát. Případem se dál zabývají singapurští kriminalisté. Za zločin ji nyní hrozí až sedmileté vězení. 

Kamery zachytily zloděje při krádeži. Přes mříž si sáhl pro mobilní telefon (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.