Ukrajina čelila nočnímu útoku dronů. Ruští partyzáni ohlásili další akce

Bělgorodská oblast na hranicích s Ukrajinou. Je to jen pár dní, co na ruskou půdu vtrhli protiputinovští partyzáni z legie Svoboda Ruska a z Ruského dobrovolnického sboru. Teď o dosud nejrozsáhlejší operaci na ruském území od začátku invaze na Ukrajinu poprvé promluvili.

"Vstoupili jsme na ruské území a podařilo se nám na delší dobu dostat pod kontrolu území o velikosti asi 42 kilometrů čtverečních," popsal velitel Ruského dobrovolnického sboru Denis Nikitin.

[chooze:article;value:506103]

Velitelé odboje, kteří tento týden rozpoutali vojenskou operaci v ruské pohraniční oblasti, zároveň varovali, že chystají další podobné útoky. Video natočili před trofejí v podobě ruského obrněného vozidla, které se jim podařilo ukořistit. "V rámci této operace sledujeme jak vojenské, tak i politické cíle a dosáhneme jich," vzkázal Nikitin.

V Rusku v posledních měsících přibývá záhadných požárů. Naposledy podle svědků, kteří cítili kouř, hořelo na jednom z balkónů ruského ministerstva obrany v Moskvě. Na místo byli přivoláni hasiči, požár ale tamní ministerstvo pro mimořádné situace popřelo.

Podle Ruska se ozbrojeným složkám také údajně podařilo zadržet dva ukrajinské diverzanty, kteří měli začátkem května v plánu útočit na infrastrukturu v okolí dvou ruských jaderných elektráren.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.