Ukrajina dál čelí ruskému náporu. Útok na pětipatrový dům nepřežilo šest lidí

[chooze:gallery;value:32085]

​Pětipodlažní budova ve městě Kryvyj Rih na jihu Ukrajiny se ocitla v plamenech. Útok nepřežilo nejméně šest lidí. Více než dvě desítky dalších skončily v nemocnici.

"Když se nám podařilo dostat se zpod trosek, viděla jsem všude kolem dospělé i děti, jak venku stojí polonazí. Lidé jim přinášeli pantofle, župany, vodu a deky," popsala obyvatelka zničeného domu Tatiana.

Sirény ale v noci zněly i v dalších ukrajinských městech, konkrétně v Charkově a v Kyjevě. Všechny rakety mířící na ukrajinskou metropoli se protivzdušné obraně podařilo zničit.

[chooze:article;value:508636]

​O Ukrajině už v pondělí v Paříži jednali lídři Francie, Německa a Polska. "Agresivní válka, kterou Rusko v současnosti vede, je pro agresora geopolitickým neúspěchem. Je jasné, že Ukrajina nebude dobyta a že jediným řešením je mír, který bude založen na mezinárodním právu a suverénní volbě ukrajinského lidu," uvedl francouzský prezident Emmanuel Macron.

Nejnovější útoky na ukrajinská města přišly poté, co Kyjev zahájil protiofenzivu proti ruským jednotkám. Podle nejnovějších informací se ukrajinským vojákům podařilo od soboty osvobodit sedm obcí.

Při bojích v Záporožské oblasti, která je jedním z ohnisek ukrajinské protiofenzivy, prý zemřel i vysoce postavený člen ruské armády, generálmajor Sergej Gorjačev. Zabít ho údajně měla střela dodaná Velkou Británií. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.