Ukrajina masivně útočí na ruské cíle. Zasáhli jsme stovky vojáků, tvrdí

Série výbuchů otřásla městem Melitopol v Záporožské oblasti v sobotu večer. Ten je nyní pod vládou ruské armády. Podle agentury RIA Novosti byla následně aktivována protivzdušná obrana.

Starosta města Ivan Fedorov, který je loajální vládě v Kyjevu, uvedl, že útoky byly cílené na vojenské základny. "Podle prvních informací se přismažilo skoro 200 okupantů," napsal na sociální síti Telegram. Zraněné měli následně převážet do nemocnic na Krymu.

[chooze:article;value:478680]

Podle šéfa okupační správy Jevhena Balického měli Ukrajinci ostřelovat město pomocí amerických raketometů Himars. "Zničeno bylo i rekreační zařízení, kde se v tu dobu nacházeli civilisté," sdělil agentuře TASS. Byly zveřejněny fotografie hasičů, jak bojují s požárem v rekreačním středisku. Zda tam ale byli skutečně civilisté, se zatím nepodařilo ověřit.

Útok partyzánů

Požár pohltil také ruskou vojenskou základnu na Krymu. K činu se následně přihlásilo partyzánské hnutí Ateš. V kasárnách začalo hořet v sobotu dopoledne. V té době se tam nacházelo značné množství mobilizovaných ruských vojáků.

"Naši agenti pracovali podle očekávání. Tuto operaci jsme připravovali a vše nám vyšlo. Budeme pokračovat v ničení ruské armády zevnitř," citoval portál Ukrajinská pravda partyzány.

Ukrajince bez proudu sužuje zima. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.