Ukrajina mění strategii. Zelenskyj prozradil plán, který má vyhrát válku

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro americkou NBC prozradil, jaké má Ukrajina další plány. Válku s Ruskem prý hodlá zvrátit tak, že změní dosavadní strategii. Ta by měla podle plánu přinést ukrajinským jednotkám pozitivní výsledky.

Zelenskyj řekl, že Ukrajina chce provést několik nečekaných útoků. "Naše armáda přichází s novými plány, novými operacemi a nečekanými útoky na Rusko," vyjmenoval. Ukrajinské jednotky jsou prý stále motivovanější než armáda nepřítele.

[chooze:article;value:525395]

​V rozhovoru se vyjádřil i k mírovým jednáním, ke kterým Ukrajinu a Rusko vyzývají USA i zástupci Evropské unie. Řekl ale, že Ukrajina "nechce vést žádné rozhovory s teroristy". Situace na frontě navíc podle něj není patová a Rusko postoj Ukrajiny moc dobře zná.

Boje na frontách mezitím pokračují. V noci na pondělí ostřelovalo Rusko jihoukrajinskou Oděsu. Útok podle agentury Reuters zranil osm lidí a poškodil tamní národní umělecké muzeum. Na ulici poblíž muzea zanechal několik metrů hlubokou díru.

Právě toto muzeum oslavilo 6. listopadu 124 let od otevření. Je jedním z nejstarších paláců v Oděse a před válkou shromažďovalo více než 10 tisíc uměleckých předmětů. Poničené mají být i další budovy v okolí.

Západ má chtít po Ukrajině příměří s Ruskem. Tlak necítím, tvrdí Zelenskyj:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.