Ukrajinci chtějí zabít prezidenta Putina, ozývá se z ukrajinské rozvědky

Jeden z vrcholných představitelů ukrajinské rozvědky přiznal, že prioritou Ukrajiny je zbavit se ruského prezidenta. "Hlavním cílem ukrajinské rozvědky je zabít Vladimira Putina. Už si všiml, že se k němu dostáváme stále blíž. Bojí se, že ho zabijí vlastní lidé," řekl pro politický deník Welt Vadym Skibickyj.

Za své činy by se však měli zodpovídat i další. "Náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov a ministr obrany Sergej Šojgu byli jedni z těch, kteří invazi řídili. Nemohou už vrátit, co provedli," vyjmenoval podle listu Daily Mail Skibickyj.

[chooze:article;value:506103]

Mezi možnými cíli ukrajinské rozvědky by se mohli objevit i různí oligarchové a propagandisté. "Jsou to naši nepřátelé. Pokud vyrábí či financují zbraně pro Rusko, jejich smrt by mohla zachránit život mnoha lidem. Je to legitimní cíl," dodal.

Pro Ukrajinu by úspěšný atentát mohl možná znamenat konec invaze.

"Jsme ve válce a toto jsou naši nepřátelé," řekl dále Skibickyj. Podle jeho slov zahynulo během invaze na Ukrajinu tolik ruských vojáků, že to lidi v Rusku děsí. "Potvrzují to výsledky sledování komunikace na sociálních sítích a telefonické komunikace ze strany ukrajinských úřadů," dodal Skibickyj.

Putin obvinil Západ z toho, že vede válku proti Rusku (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.