Ukrajinci nám chtěli unést dítě, tvrdí Romové z Krupky. Policie to vyvrací

Případem výtržnictví se zabývají ústečtí policisté. V neděli vpodvečer se v Krupce na Teplicku střetlo několik lidí. "Na veřejně přístupném místě došlo k fyzickému napadení mezi několika osobami, z nichž část byla pod vlivem alkoholu," sdělil mluvčí ústecké policie Kamil Marek.

Krátce po incidentu se na sociálních sítích začaly šířit zvěsti o tom, že šlo o rvačku mezi Romy a Ukrajinci. Podle těchto informací se měly obě skupiny střetnout poté, co se Ukrajinci údajně pokusili unést romské děti.

Policie ale tyto nepodložené fámy důrazně odmítla. "Vyvracíme informace, které se objevují na sociálních sítích, že se incidentu měly účastnit osoby ukrajinské národnosti. Uvedeným případem se nadále zabýváme," dodal Marek.

[chooze:article;value:511688]

Romové hned po nedělním incidentu svolali v Krupce shromáždění v parku, kde dávali najevo svou nespokojenost s ukrajinskou menšinou. Zúčastnilo se ho několik desítek lidí.

K incidentu se vyjádřila i radnice Krupky. "V rámci Komise pro problematiku vyloučené lokality, integraci národnostních menšin a prevenci kriminality navrhujeme zvýšení bezpečnosti v lokalitě horního sídliště, a to formou asistentů prevence kriminality a lepšího kamerového systému," sdělil starosta Krupky Jan Kuzma.

Napětí mezi romskou a ukrajinskou komunitou vzrostlo v Česku v červnu, kdy po hádce Ukrajinec smrtelně zranil mladého Roma. 

Na začátku července se v Pardubicích poprali Ukrajinci s Romy, ti pak uspořádali demonstraci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.