Ukrajinci zařadili Raiffeisenbanku mezi sponzory války

​"Důvodem pro zařazení na seznam mezinárodních sponzorů války bylo, že kromě toho, že banka po ruské invazi na Ukrajinu pokračovala v práci v Rusku, oficiálně také uznala takzvanou Doněckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku," sdělila agentura

Agentura dále uvedla, že finanční dům označuje konflikt na Ukrajině podobně jako Rusko za zvláštní vojenskou operaci. Redakce TN.cz banku oslovila s žádostí o reakci, ta zatím nereagovala. Případné vyjádření najdete v tomto článku.

[chooze:article;value:494577]

​Na seznamu Mezinárodních sponzorů války je už celkem 19 společností. Nejvíce je jich z Evropy, a to 16. Patří tam třeba i kosmetická firma Yves Rocher nebo výrobce konzervovaných potravin Bonduelle. Zde najdete kompletní seznam.

​Na druhou největší rakouskou banku nyní podle agentury Reuters tlačí Evropská centrální banka i Washington, aby své podnikání v Rusku ukončila. Objevuje se kritiza od investorů kvůlu tomu, že banka poskytuje splátkové prázdniny ruským vojákům bojujícím na Ukrajině. Ukrajinská Národní agentura pro prevenci války zmínila, že za loňský rok přinesla Raiffeisenbank do ruského rozpočtu 559 milionů eur, tedy přes 13 miliard korun.

Podívejte se na lednovou reportáž TV Nova o Sberbance:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.