Moderní bydlení

Ukrajinou to neskončí. Rusko bude hrozbou zřejmě ještě mnoho let po válce

"Ruský ministr obrany Sergej Šojgu oznámil plány na zásadní změny ve struktuře ozbrojených sil, které mají být provedeny v letech 2023 a 2026. Zahrnuje to navýšení počtu vojáků na 1,5 milionu, což je 11% nárůst oproti dříve deklarovanému navýšení na 1,35 milionu," uvedlo britské ministerstvo obrany ve svém pravidelném příspěvku o situaci na Ukrajině.

Šojguovy plány podle něj naznačují, že zvýšená vojenská hrozba ze strany Ruska bude trvat ještě mnoho let po skončení současné války na Ukrajině. "Rusko však bude mít s velkou pravděpodobností potíže s personálním obsazením a vybavením plánovaného rozšíření armády," konstatovalo britské ministerstvo.

[chooze:article;value:485409]

​O navýšení ruských vojáků na 1,5 milionu hovořil Šojgu na schůzce se svými náměstky a nejvyššími představiteli armády minulý týden v úterý, informovala agentura RIA Novosti. Ministr obrany rovněž oznámil obnovení moskevského a leningradského vojenského okruhu.

"Jedná se o částečný návrat k organizaci sil v západním Rusku ze sovětské éry," poznamenal britský resort obrany. Nový armádní sbor se Rusko chystá zřídit v Karélii –⁠ regionu na hranicích s Finskem. Finský vojenský expert Petri Mäkelä týdeníku Newsweek řekl, že Šojguovo prohlášení zatím ve Finsku nevyvolalo žádné intenzivní bezpečnostní diskuze.

Německo oznámilo, že už nebude blokovat dodávku tanků Leopard na Ukrajinu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.