Ukrajinou v noci otřásaly výbuchy. Střely zasáhly školu

Ruské síly zahájily v noci na neděli sérii útoků na východní část Ukrajiny. Na města Kramatorsk a Kosťantynivka, která leží v Doněcké oblasti, vypálily celkem devět raket.

Guvernér Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko na telegramu uvedl, že útoky v Kramatorsku zasáhly školu. Střely měly poškodit i průmyslová zařízení v Kosťantynivce. Z místa nejsou hlášeny žádné oběti.

Podle deníku The Kyiv Independent se o několik hodin dříve dostalo pod palbu také město Kurachovo v Doněcké oblasti. Útoky zdemolovaly několik domů, zasáhly elektrické vedení a poškodily energetickou infrastrukturu.

[chooze:article;value:482539]

​Ruské síly pokračovaly v útocích na ukrajinskou civilní infrastrukturu i navzdory vánočnímu příměří, ke kterému vyzval ruský prezident Vladimir Putin, připomíná deník VOA. V době příměří, které mělo trvat od 6. do 7. ledna, byla údajně slyšet palba na obou stranách frontové linie v Bachmutu.

V něm dříve žilo asi 700 tisíc obyvatel. Podle svědků je město nyní téměř opuštěné. Lidem, kteří se rozhodli ve městě setrvat, pomáhají dobrovolníci. Ti se snaží na místě zajistit zejména elektřinu, internetové připojení, teplo, vodu a léky.

Jeden z těchto dobrovolníků vánoční útoky na Bachmut nepřežil a další údajně přišel o nohu a musel být transportován do nemocnice. Několik dalších je zraněno. 

Boje pokračují i v jiných částech Ukrajiny. Jednou z aktuálně nejvíce boji zasaženou oblastí je město Kreminna v Luhanské oblasti.

Osamocený a sklíčený. Putin sledoval vánoční bohoslužbu v prázdné katedrále:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.