Moderní bydlení

Ukrajinská armáda dobyla další území. Zničila hraniční přechod s Ruskem

Záběry ze satelitů prý dokazují, že ruští vojáci nakonec složili na hraničním přechodu Sudža zbraně a vzdali se ukrajinské armádě. Přitom ještě ve středu informoval guvernér Kurské oblasti tamní obyvatele o tom, že má Rusko situaci pod kontrolou.

"Vladimír Putin udržuje situaci pod svou osobní kontrolu. Prezident zdůraznil, že kraj dostane podporu ve všech oblastech," sdělil guvernér Kurské oblasti Alexej Smirnov. Dokonce i ruský zdroj informoval na sociální síti Telegram, že Ukrajinci obsadili asi 11 vsí. Téměř vše nakonec potvrdil i Institut pro studium války.

[chooze:article;value:568356]

​Svět pobavily záběry ze schůzky ohledně postupu ukrajinské armády. U stolu se sešli ministr obrany Bělousov, tajemník bezpečnostní rady Šojgu a prezident Putin, přes videohovor se zúčastnil náčelník generálního štábu Gerasimov. Na první pohled bylo patrné, že se atmosféra dala krájet. Gerasimov působil velmi nervózně a Putin ho nevraživě propichoval pohledem.

"V současné době jednotky skupiny Sever pokračují v ničení nepřítele v oblastech přímo sousedících s rusko-ukrajinskou hranicí. Ztráty nepřítele činily 315 lidí, zničeno bylo 54 obrněných vozidel včetně sedmi tanků," uvedl Valerij Gerasimov.

Své tvrzení ale Gerasimov ničím nedoložil. Vojenské velení tak čelí tvrdé kritice, že nedokázalo zabránit ukrajinskému útoku. Přitom pět dní před zahájením akce dostalo informace, že se ukrajinská armáda shromažďuje u hranic s Ruskem.

Rusko útočilo drony na Kyjev. Chce Ukrajinu ekonomicky vyčerpat, říká odborník (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.