Ukrajinský průlom Rusy zaskočil. Mohou být na cestě k velkému vítězství

Letos 6. srpna Ukrajinci překvapili celý svět svým tažením do ruské Kurské oblasti. Podle všeho se jim nyní daří a blíží se možná další průlom. Obrana Putinovy armády by tak měla znovu selhat. "V Kurské oblasti pokračují boje na jihu Gluškovgova. V sobotu 14. září satelity NASA zaznamenaly požáry ve vesnici Veseloje," informuje například Deutsche Welle.

[chooze:article;value:573753]

​Naopak ruští blogeři podle Ukajinské pravdy uvádějí, že se Moskvě protiútok daří odrážet. "Kyjevu se i na tomto místě přesto podařilo proniknout asi deset kilometrů do ruského vnitrozemí, navíc s těžkými mechanizovanými jednotkami. Zdá se, že Rusové tu situaci spíše nezvládají a nedokáží zabezpečit svou hranici," vysvětluje pro TN.cz vojenský analytik Milan Mikulecký.

Ukrajincům se podle něj také daří dodržovat takzvanou operační bezpečnost. "Oni vůbec neinformují o tom, co skutečně dělají. Jsme proto většinou odkázaní pouze na informace z veřejných zdrojů," upřesňuje Mikulecký.

"I když bych jim nějaký větší úspěch samozřejmě přál, oni pravděpodobně popisovanou operaci nemohou rozvinout do nějakého strategického úderu. I nadále jsou totiž tou slabší stranou konfliktu, přesto se jim však u protivníka daří nacházet jeho slabá místa," dodává analytik.   

Německý kancléř chce jednat o míru na Ukrajině. Musí u toho být Rusko, tvrdí (9/9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.