Ukrajinu navštívil známý herec. Se Zelenským probíral pomoc dětem

Další světová celebrita dorazila do Kyjeva. Orlando Bloom není ale jen herec. Je i vyslancem dobré vůle dětského fondu UNICEF. "Setkal jsem se s vyslancem UNICEF Orlandem Bloomem a týmem UNICEF. Orlando Bloom v tomto směru smysluplně pracuje už delší dobu," uvedl po setkání ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Bloom a Zelenskyj spolu hovořili zejména o ukrajinských dětech. Domluvili se na budování krytů pro děti a technické podpoře distanční výuky v regionech, kde nemohou docházet do škol.

"Přijel jsem na Ukrajinu poprvé od roku 2016. Nikdy bych nečekal, že válka eskaluje po celé zemi. Ale dnes jsem měl to štěstí, že jsem slyšel dětský smích v centru Spilno, podporovaném organizací UNICEF. Děti na Ukrajině potřebují zpět své dětství," přidal hvězdný herec.

[chooze:article;value:455763]

Ten navštívil nejen dětské centrum Spilno, které bylo kvůli bezpečnosti vybudováno v kyjevském metru, ale byl i v rodině, která adoptovala děti, jež přišly během války o své rodiče.

Od počátku války navštívilo Ukrajinu mnoho celebrit. V dubnu minulého roku přijela podpořit do Lvova uprchlíky Angelina Jolie. V červnu dorazil do Kyjeva americký herec Ben Stiller a v listopadu přijel na Ukrajinu hollywoodský herec Sean Penn.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.