Ulicemi města v Itálii se potuloval lev. Nezabrala ani uspávací šipka

Postarší lev jménem Kimba vylezl z klece v sobotu kolem čtvrté hodiny odpoledne a zamířil směrem k tamnímu potoku, který se nachází nedaleko cirkusu, informoval portál la Repubblica.

Jen krátce nato starosta města Alessandro Grando vyhlásil zákaz vycházení. "Z cirkusu utekl lev na Viale Mediterraneo. Zaměstnanci cirkusu provádějí odchyt. Dbejte prosím zvýšené opatrnosti a vyhněte se venkovnímu pohybu," citoval Granda portál Roma Today.

[chooze:article;value:475120]

Hodinu poté se lev bezostyšně procházel ulicemi Ladispoli. Na sítích se objevila řada videí od lidí, kteří šelmu natáčeli ze svých domovů. "Byla jsem na procházce se psem, když jsem slyšela, jak na mě někteří křičí, abych šla domů. Myslela jsem, že se na mě a psa zlobí. Ale později jsem si uvědomila, že v okolí je lev. V tu chvíli jsem okamžitě utekla," uvedla pro portál Corriere della Sera jedna z tamních obyvatelek.

Následující hodiny pátrali po Kimbovi policisté s veterináři. Těm se dokonce podařilo lva najít a zasáhnout uspávací šipkou. Zvířeti ani to ale nezabránilo v dalším útěku. Omámená šelma se po ulicích pohybovala ještě po setmění.

Lva se povedlo uspat a odchytit kolem 22. hodiny. Jak se šelmě podařilo uprchnout, zatím není jasné. Podle manažerů cirkusu zvíře někdo vypustil schválně. "Jsme obětí sabotáže. Našli jsme klec otevřenou a někdo viděl utíkat tři lidi," popsali. Cirkusu však nyní hrozí pokuta.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.