Ulicí se řítilo hořící auto. Zastavili ho policisté služebním vozem

[chooze:gallery;value:36178]

Neobvyklý policejní zásah se odehrál v pondělí krátce po poledni v Patočkově ulici na pražském Břevnově. "Důvodem byl hustý dým z motorového prostoru odstaveného vozidla a následný oheň, který pomalu zachvacoval celé vozidlo," uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté okamžitě zalarmovali hasiče a sami se snažili oheň uhasit hasicím přístrojem, což se však nepovedlo. "Hořící vůz se navíc samovolně rozjel dolů po komunikaci a hrozilo, že narazí do kolony aut, které stálo za ním nebo ohrozí osoby stojící poblíž místa události," řekl mluvčí.

Jeden z policistů se proto rozhodl služebním vozem hořící automobil zastavit. "Přední částí opakovaně narazil do hořícího vozu, aby ho vychýlil z jízdy. Vozidlo tímto manévrem vjelo na trávník, kde zcela zastavilo. Zároveň dával pozor, aby nezačalo také hořet," popsal mluvčí zásah.

[chooze:article;value:559641]

I tak oheň část vozidla poškodil. Kromě materiální škody ale při zákroku nikdo neutrpěl žádná zranění.

"Celé popsané události předcházela skutečnost, kdy řidička s vozidlem projížděla Patočkovou ulicí a po spuštění větráku začal z motorového prostoru vycházet kouř. Proto okamžitě zastavila a všichni z vozidla urychleně vystoupili," uzavřel Rybanský.

Kuriózní nehoda v Semilech. Nákladní auto s bagrem na korbě se zaseklo o most:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.