Ulicí v Hradci Králové se proháněl v autě 14letý kluk. Vezl ještě další dvě děti

Bylo to v Nerudově ulici o půl třetí odpoledne, tedy během sílící dopravní špičky. Osobní auto jezdilo tam a zase zpátky, navíc vysokou rychlostí a od jednoho kraje vozovky k druhému.

Opilost, drogy nebo nevolnost. Když hlídka auto zastavovala, všechny možnosti byly ve hře. Ale to, co strážníci viděli, zdaleka předčilo jejich očekávání. Za volantem seděl 14letý chlapec, druhému bylo 16 a třetímu dokonce 12 let.

[chooze:article;value:516383]

Malý řidič přiznal, že si auto půjčil bez vědomí majitele. Ten děti původně požádal, aby mu z kufru pomohly vynosit jablka a pak vůz zamkly. Sice to slíbily, ale pak klíč strčily úplně jinam. Otočily jím v zapalování a proháněly se jednou a tou samou královéhradeckou ulicí pořád dokola.

Majitel dorazil, naštěstí nerozbité auto si převzal a po strážnících mají případ na starosti policisté. Takové jednání je totiž trestným činem a kdo si vypůjčí auto, aniž by o tom majitel věděl, hrozí mu dva roky vězení. Pokud mu je ovšem alespoň 18 let. Jelikož se v tomhle případě jedná o děti, případ kriminalisté odloží.

Stoprocentně ale jejich rodiče navštíví sociální pracovníci. A ti prověří, zda je u nich všechno v pořádku a zda péče o ratolesti jde správným směrem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.