Ulovil jsem rekordního sumce, tvrdí Vágner. Rybářské svazy o ničem nevědí

[chooze:gallery;value:36397]

Český rybář se s úlovkem pochlubil v pondělí na svém instagramu, kde detailně popsal průběh lovu. Se sumcem společně s dalším rybářem prý zápasil přes 20 minut. Nakonec se jim podařilo dostat ho na břeh.

"Obrovská hlava mi leží u nohou a ocasní ploutev ani nevidím. Tak širokou rybu jsem v této délce neviděl ani v Itálii," líčí zážitek na svém instagramu. 

[chooze:article;value:557344]

​"Můj mozek mi stále nepobírá…. Taková ryba v České republice!!!!" popisuje. S měřením mu pomohli okolní rybáři. První měření ukázalo 261 centimetrů, další dvě měření pak 262 centimetrů. "Křičím radostí. 261 centimetrů a nějaký ten centimetr už dál neřeším. Prožívám okamžik, na který jsem čekal 33 let, co se lovu sumců věnuji," sdílí své pocity.

"A hrdina nebudu, přiznávám, i slza mi ukápla," uvedl rybář Vágner.

"Jsem nadšený, že se mi tento sen splnil. Cesta k němu byla dlouhá a vím, že kdybych rybařinu tak nemiloval, nikdy bych se jej nedočkal. U vody jsem totiž opravdu šťastný. Čas v přírodě je pro mě tím největším darem," uzavřel své vyprávění.

"V pátek 21. června ulovil na českém revíru sumce o délce 261 centimetrů, díky čemuž se stal novým držitelem českého rekordu," uvedl web InRybar.cz, který citoval tiskovou zprávu společnosti Jakuba Vágnera Vágner Corporation.

Že by se jednalo o rekord, však Český rybářský svaz nemohl potvrdit. Žádnou statistiku totiž nevede. "Já vlastně ani nevím, kde by se nějaké rybářské rekordy evidovaly," uvedl mluvčí Českého rybářského svazu Lukáš Mareš. Podobně odpověděl i Moravský rybářský svaz. "Nic o tom nevím," řekl jeho tajemník Václav Habán.

V Česku se dá chytat až v 500 revírech. Podívejte se na dubnovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.