Ulož.to končí se sdílením souborů. Reaguje na novou evropskou legislativu

"Abychom i do budoucna splňovali všechna zákonná kritéria, zejména v souvislosti s novou evropskou legislativou, zavádíme od 1. 12. 2023 výraznější změny fungování cloudového úložiště Ulož.to Disk," oznámil v tiskové zprávě jednatel společnosti Cloud Platforms, která Ulož.to provozuje, Jan Karabina.

Od 1. prosince tak budou služby webu přístupné pouze registrovaným uživatelům. Ti nebudou moct své soubory sdílet veřejně ani soukromě pomocí odkazu. 

[chooze:article;value:523559]

Ke kroku se společnost rozhodla kvůli nařízení Evropské unie, které nabyde účinnosti od února příštího roku. "Jeho cílem je zajistit správné fungování jednotného trhu, udržovat bezpečné online prostředí a chránit základní práva uživatelů. DSA stanovuje pravidla a povinnosti pro digitální služby, které fungují jako zprostředkovatelé, tedy propojují uživatele se zbožím, službami a obsahem. Jedná se o celé spektrum digitálních služeb, od služeb poskytujících síťovou infrastrukturu, přes webhosting až po online platformy, jako jsou sociální sítě nebo internetová tržiště. Konkrétní pravidla pro jednotlivé subjekty jsou koncipována asymetricky. Služby s větším společenským a ekonomickým dopadem tedy musejí splňovat přísnější podmínky," popsalo nařízení ministerstvo průmyslu a obchodu.

Provozovatele webu už dříve žalovala televize Nova. Čelil i žalobám dalších firem. Na úložišti se totiž objevovaly filmy a seriály, ke kterým neměl web autorská práva. 

Kapela Led Zeppelin vyhrála soudní spor o autorská práva (6/2020):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.