Umělá inteligence oklame i odborníky. Změnit se dá úplně všechno

S umělou inteligencí už nemusíte umět ani cizí jazyky. Existují programy, které to řeknou za vás. Převod do jiné řeči trvá asi minutu a software dokáže upravit i pohyb rtů na videu. To nahrává tvůrcům takzvaných fake news, tedy podvodných zpráv.

Jiné programy zase třeba umí dostat náš štáb na Měsíc nebo na Saharu. Centrum Prahy plné naháčů v zimě nebo třeba sraz lyžařských skokanů ve Vltavě? Pro umělou inteligenci žádný problém.

"Můžete vygenerovat fotku vás v jakékoliv podobě, může vás svléknout, můžete být oblečený do kvádra, do čehokoliv," upozornil IT expert Miloslav Lujka. 

[chooze:article;value:532365]

Umělá inteligence dokáže psát i texty písní nebo eseje. Vysoká škola ekonomická v Praze kvůli tomu už ruší bakalářské práce. To všechno prostřednictvím běžně dostupných aplikací, za které zaplatíte maximálně pár stovek. Podvodníci ale už používají mnohem protřelejší technologie, které často odhalí znovu jen umělá inteligence.

"V dnešní době můžete udělat falešný videohovor, že vám zavolá vaše babička, bude na vás mluvit, bude vám dokonce odpovídat a vy si myslíte, že je to skutečná bytost. Ale není," varoval Lujka.

Hlas jde jednoduše změnit také z mužského na ženský a obráceně. Nebo dokonce na hlas Santy Clause.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.