Umění, známky i veterán. Stát se zbavuje majetku, může jít o zajímavý nákup

Obrazy

V aukcích ÚZSVM se aktuálně objevují i díla českých malířů. Jedná se například o soubor tří obrazů Karla Stehlíka s vyvolávací cenou 8 800 Kč s termínem aukce 12. září až 9. října.

Stát nabízí také několik desítek obrazů od Jaromíra Vrzala, rozdělených do několika souborů. Vyvolávací ceny za jednotlivé soubory se pohybují od asi šesti tisíc korun až po osmnáct tisíc korun. Některé soubory se už aktuálně draží, aukce jiných teprve začnou. Jejich kompletní přehled najdete zde.

Dalším malířem je Rudolf Němeček, jehož soubor obrazů má vyvolávací cenu 84 450 korun. Kdo by měl o soubor zájem, měl by si pospíšit, aukce končí 13. září v poledne.

V úterý také začíná aukce souborů tří obrazů Josefa Píseckého – Garica, B. Campanilla a Na Bašce. Potrvá do 9. října do devíti hodin dopoledne. Vyvolávací cena je 90 600 korun. V aukcích jsou ale i další obrazy, všechny si můžete prohlédnout v nabídce majetku ÚZSVM.

V nabídce jsou i levnější položky, třeba obraz signovaný E. Weirauch se sadou broušeného skla. Aukce končí 29. září v deset hodin dopoledne, nejnižší podání je 600 korun. Další obraz od Weiraucha spolu s třemi vázami má vyhlašovací cenu 330 korun, aukce končí 22. září.

[chooze:gallery;value:33184]

Čínský porcelán a křišťálové sady

Na stránkách ÚZSVM se dá najít třeba také čínský porcelán. Sada s hrnky, dekorativními miskami, nádobkami, talíři a dalšími předměty má nejnižší podání 800 korun a aukce trvá do 25. září.

Jiné by zase mohla lákat křišťálová sada obsahující popelník, košík, mísu a flakón na voňavku. Nejnižší podání je 550 korun, aukce končí 13. září v devět hodin dopoledne. Další dvě křišťálové vázy jsou v aukci s vyvolávačkou 1 000 korun, konec aukce je 11. září v devět hodin dopoledne.

Dražit se dá rovněž okrasná petrolejová lampa s vyhlašovací cenou 3 000 korun. "Jedná se o vysokotlakou petrolejovou lampu s velkým světelným výkonem, která spolehlivě nahradí i moderní LED svítilny. Doba svícení na jednu náplň může trvat až 8 hodin. Jako palivo se používá petrolej nebo parafínový olej. Zásobník na palivo má objem 1 litr. Je vyrobena z pochromované a nerezové oceli," stojí v popisu. Aukce končí 21. září v poledne.

[chooze:gallery;value:33186]

Veterán či sbírka známek a další zajímavosti

Zajímavostí může být sbírka známek. "Předmětem aukce je soubor alb se známkami, katalogy a umělecká replika poštovní známky Modrý Mauricius ve zlatě. Alba nejsou kompletně zaplněna. Některé albové listy jsou prázdné. Alba obsahují různé směsi známek. Jedná se o sbírku, která pochází z různých zemí," stojí v popisu položky. Vyvolávací cena je 90 500 korun, aukce trvá do 20. září do poledne.

Na 10 000 korunách také začala aukce pianina vyrobeného Richardem Bachnerem ve Vídni. Aukce trvá do 14:50 dne 25. září.

Zájemce o veterány by mohl nalákat žigulík, konkrétně VAZ 2101. "První registrace 8. 8. 1972, VIN 0349425, barva červená základní, zdvihový objem 1 198 kubických centimetrů," uvádí popis. Ten také zmiňuje, že je auto ve špatném stavu a doporučuje se prohlídka. Vyvolávací cena je 15 tisíc korun a aukce končí 30. září.

V pátek začala také aukce hodinek Longines Master Collection Big Date. "Průměr pouzdra 47,5 milimetru, reference L.2689.4. Jsou použité, ale viditelně nepoškozené, se známkami nošení," zní popis. Aukce trvá do 27. září, vyvolávací cena je 10 010 korun.

[chooze:gallery;value:33189]

​Majetek státu se draží prostřednictvím elektronické aukce. Kdo se jí chce zúčastnit, musí se registrovat zde na stránkách ÚZSVM například prostřednictvím identity občana.

Nejstarší hebrejská bible se v newyorské aukci prodala za téměř miliardu korun:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.