Unikátní systém ve Vendryni hlídá řidiče jedoucí přes přejezdy. Plánuje se i jinde

Přejezd byl Správou železnic vytipován za pomoci policistů, a to právě kvůli častému přejíždění kolejí na červenou. Rok pak systém na přejezdu testovali.

"Kamery snímají průjezd každého auta, každého vozidla, a to v obou jízdních směrech a za jakýchkoliv podmínek. Funguje to i v mlze, ve sněhu a podobně," popsal mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

V případě, že řidič na červenou projede, údaje o jeho autě systém pošle automaticky na magistrát. U aut nad 3,5 tuny pak na policii.

[chooze:article;value:481839]

​Za takový přestupek hrozí řidičům kromě získání sedmi bodů také pokuta do výše až pěti tisíc korun a zákaz řízení až na šest měsíců.

"Jsme rádi, že ve Vendryni je tento nový zabezpečovací kamerový systém, jednoznačně to bude minimálně preventivní pro všechny občany z regionu," pochvaloval si starosta Raimund Sikora.

"Začneme domlouvat s dalšími obcemi s rozšířenou působností rozšíření systému i na další přejezdy v republice," dodal Gavenda. Jedním z nich bude nejspíš přejezd ve Studénce, na kterém před osmi lety zůstal stát polský kamion. Při nehodě zemřeli tři lidé.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.