Unikl záznam hovoru ruských vojáků. Putinova armáda dostala tajný rozkaz

Záznam hovoru se podařilo získat ukrajinským tajným službám a na svém webu ho zveřejnila televize Nastojaščeje vremja. Zachycuje rozhovor dvou ruských vojáků. Jeden z nich, jménem Govorov, který slouží na severní frontě, vypráví druhému důstojníkovi jménem Ševcov o situaci s náborem do armády.

Prozradil, že existuje neoficiální nařízení, že ti, kteří odmlouvají rozkazům, nebo se dokonce vyhýbají mobilizaci a odmítají sloužit v armádě, mají být posláni do úderných oddílů v první linii. Ruské armádě totiž chybí vojáci a nové nemá odkud brát. Podle Govorova dokonce přibývá zběhů. "Viděli skutečný obraz války," reaguje na to Ševcov.

"No, zkrátka, neoficiální rozkaz, ani ne mezi řádky, je, že všichni, kdo se vyhýbají službě a další, budou převeleni na pozice na jedno použití v úderných oddílech. A pokud náhodou zůstanou naživu, bude o jejich osudu rozhodnuto až po vítězství. Tenhle dobytek se samozřejmě bude rekrutovat. A co budou dělat na frontě? Budou v trestném praporu," pokračoval Gavorov.

[chooze:article;value:494422]

​"Uvidíme, jak to dopadne," odpověděl mu na to Ševcov. Stavu Putinovy armády nenahrává ani průběh invaze. Ruský nezávislý web Mediazona, který ve spolupráci s BBC shromažďuje data o válce, ve své nejnovější zprávě k 10. březnu informoval, že za poslední dva týdny zemřel na Ukrajině rekordní počet ruských vojáků.

Od 24. února na seznam přibylo více než 1 600 lidí. "Nejvýraznější nárůst počtu mrtvých je mezi žoldáky Wagnerovy skupiny. Počet obětí mezi vězni se od předchozí aktualizace téměř zdvojnásobil. Nyní známe jména 1 849 trestanců, kteří zemřeli na Ukrajině," uvádí web. Celkem podle jeho dat Rusko přišlo v konfliktu už o téměř 16 800 vojáků.

Ministr obrany Sergej Šojgu začátkem března překvapil ruské vojáky. Přijel na frontu na inspekci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.