Unikly tajné plány na pohřeb krále Karla. Mohou rozbít celou rodinu

[chooze:gallery;value:31369]

​Zdravotní problémy britského krále Karla III. jsou dobře známé. Karel letos v únoru překvapil svět oznámením, že trpí rakovinou. S vážnou nemocí však usilovně zápasí a zvládá při ní i náročné zahraniční cesty, jako například plánovanou cestu do Austrálie.

Jenže vše není jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Odborník na královskou rodinu Tom Sykes totiž přišel se šokujícím zjištěním. Buckinghamský palác se podle něj už nyní připravuje na smrt krále i na to, co přijde po ní.

Na papíře je vše zdánlivě prosté. Na trůn by nastoupil Karlův syn William, který by se stal pátým britským panovníkem toho jména. A k tomu už se má William chystat. "Jen několik dní poté, co se svět dozvěděl o králově rakovině, začal William jednat. Jmenoval nového osobního tajemníka, zkušeného diplomata Iana Patricka. Dal tím najevo, že se chystá na novou, větší a globálnější roli," řekl podle portálu Daily Beast Sykes.

[chooze:article;value:576280]

​William ale není jediný Karlův syn a pro prince Harryho by náhlá smrt jeho otce představovala velký problém. "Ze zdrojů blízkých Harrymu je zřejmé, že má dost toho být černou ovcí královské rodiny a chce znovu získat svou reputaci a dosáhnout míru s rodinou. A pravda je taková, že míru snáze dosáhne s králem Karlem, který svého syna miluje, než s králem Williamem," poznamenal Sykes. Úmrtí krále v blízké době by tak mohlo znamenat definitivní konec vztahu Harryho a Williama.

Harry má s Karlem lepší vztahy než se zbytkem rodiny. I díky tomu král přijal Harryho návštěvu tři dny poté, co se svět dozvěděl pravdu o Karlově rakovině. Podle Sykese Harry spoléhal na to, že Karel bude vládnout dostatečně dlouho, aby mu pomohl proti zbytku rodiny poté, co vydal svou autobiografii Náhradník. Jejím vydáním si poničil vztahy zejména se svým bratrem Williamem i švagrovou princeznou Kate.

Nástup Williama na trůn by znamenal problémy ještě pro jednu klíčovou postavu královské rodiny: královnu Camillu. Sykes upozorňuje na chladný vztah Williama ke Camille, která by navíc musela řešit, kde a z čeho bude jako královna vdova žít.

[chooze:article;value:577066]

​​Jedno řešení nalezl už sám Karel. Jedná se o palác Royal Lodge, ve kterém v současnosti přebývá princ Andrew. Toho se ale má Karel snažit vytlačit z paláce ven, zejména kvůli jeho roli ve skandálu Jeffreyho Epsteina a obvinění z pohlavního styku s nezletilými. Kvůli těmto deliktům upadl Andrew už před několika lety u královské rodiny v nemilost.

Jenže to nemá být jediný důvod, proč chce Karel Andrewa dostat z paláce. Podle portálu Daily Mail jde totiž králi o to, aby byl palác v případě jeho úmrtí volný, aby se do něj mohla nastěhovat Camilla. Nejistota ohledně toho, kolik času Karlovi zbývá, je tak kvůli těmto konfliktům zdrojem velkého napětí v královské rodině.

Král Karel III. přerušil léčbu rakoviny. Má k tomu vážný důvod:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.