Unikly záběry z tajného sídla Vladimira Putina. Je připravený i na letecký útok

Novináři z centra Dossier, které se zaměřuje na kriminální činnost lidí spojených s Kremlem, tvrdí, že pořídili doposud nejdetailnější záběry tajného sídla ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle The Moscow Times se má nacházet v Karélii, která leží zhruba 30 kilometrů od hranic s Finskem.

Záznam odhalil, že se součástí Putinovy rezidence stal i čtyřmetrový vodopád Marjalachti, který leží v národním parku v oblasti Ladožského jezera. Před vodopádem je postaven luxusní vyhlídkový altánek. Přírodní úkaz je prý pod dohledem a místo je obehnané ostnatým drátem, píše deník Meduza.

[chooze:article;value:538924]

​Na pozemku se také nachází tři sídla. Podle dokumentů, které novináři získali, se nazývají "rybářská chata", "stodola" a "zahradní dům". Navzdory názvům se ale jedná o luxusní budovy. "Uvnitř i zvenku jsou mnohem modernější, než bývá u Vladimira Putina zvykem," upozornil novinář Dossier Centra Ilja Rožděstvenskyj. 

Podívejte se na záběry z obrovského komplexu:

V areálu se prý nachází i lázně na vodě, farma na pstruhy, hospodářství s krávami, mola, jachty i dva heliporty. Nechybí údajně ale ani systém protivzdušné obrany, který má ruského prezidenta chránit před možnými útoky.

​Obytná část pozemku má zhruba kilometr čtvereční, společně s lesy a vodní plochou by ale celková rozloha tajného Putinova sídla mohla dosahovat až čtyř kilometrů čtverečních. "Tedy dvakrát větší než Monaco," dodal Rožděstvenskyj. 

Ruský diktátor Vladimir Putin má svou tajnou rezidenci navštěvovat zhruba jednou ročně. Na seznamu oficiálních sídel ruské hlavy státu ale pozemek není. V dokumentech je jako vlastník uveden miliardář a Putinův blízký přítel Jurij Kovalčuk.

Putin řekl, na co všichni čekali. Stanovil tři podmínky konce války na Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.