Únos a vražda mladičké Emilie (†17). Stopy vedou na Slovensko

Případem únosu a vraždy mladičké Emilie Mengové žije celé Dánsko už dlouhých sedm let. Zmizela 10. července 2016, když se večer vracela domů. Pátrání skončilo tragicky, 24. prosince téhož roku ji našli mrtvou asi 60 kilometrů od místa, kde ji viděli naposledy.

Policie prověřovala přes 1 300 podezřelých. Jak informoval list Hufvudstadsbladet, případ se ale nikam neposunul až do letošního 15. dubna, kdy se za podobných okolností ztratila 13letá Filippa. Strážci zákona ji naštěstí našli živou a zdravou. Byla u 32letého muže, který pracuje jako fotbalový trenér.

[chooze:article;value:500685]

A vyšetřovatelé jsou přesvědčení, že má na svědomí i smrt Emilie. V roce 2016 si totiž koupil auto, které zachytily bezpečnostní kamery na místě, kde zmizela.

Už ho obvinili z únosu Filippy a znásilnění a vraždy Emilie. "Je to obrovský milník. Důležité je ale mít na paměti, že obvinění nerovná se odsouzení. Ještě zbývá kus cesty, než se případ uzavře," podotkla advokátka Mai-Brit Stormová. 

Slovenská stopa

Šokující na tom je, že pátrání po voze dánské kriminalisty zavedlo k jedné slovenské rodině, píše portál BT. Minulý týden jí zabušili na dveře s tím, že přišli zabavit jejich Hyundai i30. Koupila si ho z bazaru, aniž by tušila, že ho mohl vlastnit vrah 17leté dívky.

[chooze:article;value:490936]

Podezřelý auto při nehodě sešrotoval a skončilo na vrakovišti. Odtamtud ho někdo odkoupil, zrenovoval a prodal na Slovensko.

Policisté věří, že jim vůz pomůže případ konečně uzavřít. Budou zkoumat, zda se v autě nacházejí biologické stopy zavražděné Emilie.

Německá policie zadržela čtyři muže, měli plánovat bombové útoky a únosy (4/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.