Únos muže v Tanvaldu zaměstnal hlídky z celého kraje. Šlo o svatební legrácku

Ve čtvrtek v 10:30 přijali policisté na lince 158 oznámení o únosu muže. Incident se měl odehrát na parkovišti u prodejny Lidl v Tanvaldu. "Svědkyně události policistům uvedla, že z vozidla doslova vyskočili čtyři muži v bílých kombinézách k dalšímu muži, který se v té době na uvedeném místě nacházel. Na hlavu mu dali tašku, zatáhli ho do auta a takto z parkoviště odjeli směrem k hlavní silnici," popsala na webu policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Na místě bylo v danou dobu více svědků a policie od nich získala i registrační značku vozu, ve kterém byl dotyčný odvezen. Operační důstojník proto okamžitě do pátrací akce po autě zapojil všechny dostupné hlídky v okolí a informoval také všechny policisty v celém Libereckém kraji. "Policisté nasadili veškeré úsilí, aby vozidlo co nejdříve i s celou posádkou vypátrali," doplnila Sochorová.

[chooze:article;value:513944]

Hlídky proto brzy zjistily, kterou trasou vůz z Tanvaldu odjel, a povedlo se jim zjistit majitele auta i řidiče, na kterého získali kontakt. "Pět minut po 11. hodině se policisté s tímto řidičem telefonicky spojili a ten k celé věci uvedl to, že se jedná o legraci s budoucím ženichem, který měl být tímto způsobem unesen," řekla Sochorová.

Skutečnost museli ale policisté ověřit a auto s celou posádkou zastavili v Liberci. "Tam hlídka skutečně zjistila, že se nejedná o žádný únos, ale o legraci bez protiprávního jednání," dodala Sochorová.

Operační důstojník tedy následně všechny hlídky zapojené do pátrání odvolal. Policie upozorňuje v souvislosti s tímto případem, aby lidé zvážili možná rizika, když se dopouštějí podobných vtípků.

"Je zcela nepochybné, že uvedeným čtyřem mužům se dokonale podařilo doslova navodit atmosféru opravdového únosu a vše samozřejmě umocnilo i velice frekventované místo, které si pro tuto tzv. legraci vybrali. Uvědomte si, že policisté po takovém oznámení na linku 158 musí vynaložit veškeré úsilí a prostředky, aby tak závažnému protiprávnímu jednání zabránili a ochránili životy ohrožených osob, jako v tomto případě uneseného muže," varovala Sochorová. Podle policejní mluvčí se mohli navíc policisté v danou dobu, kdy pátrali po uneseném muži, věnovat jiné činnosti a být tam, kde by byli více potřební.

Během svatby zmizel ženich. Do pátrání se pustili svatebčané i policie s psovody (8/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.