Únosu novorozence zabránil pohotový svědek. Ženě hrozí tři roky vězení

Únos dítěte se stal před hlavním vchodem do jablonecké nemocnice. Maminka zaparkovala kočárek, se spícím dítětem, aby ve vedlejším obchodě nakoupila. Ke kočárku ale přišla cizí žena, nahlédla do něj, a když tam uviděla dítě, kočárek vzala a začala s ním ujíždět pryč.

Toho si naštěstí všiml pohotový recepční z nemocnice. Šel chodbou od chirurgie, kde viděl paní, která vzala kočárek a chtěla s ním odjet. "Tak jsem vyběhnul ven a a zakřičel jsem na ni, jestli ten kočárek je její. Ještě jsem jí řekl, ať ten kočárek okamžitě vrátí. Otevřel jsem dveře do bistra a zeptal jsem se, jestli ten kočárek je někoho z lidí. A maminka se otočila a říká: 'Ano, mě tam spí dítě.' Jsem rád, že to takhle dopadlo," uvedl.

[chooze:article;value:490936]

Podezřelé se mezitím podařilo uprchnout. Okamžitě po ní ale začal pátrat tým kriminalistů. Ženu policisté zadrželi o den později na turnovském nádraží. Nebyla jim schopná vysvětlit, jaké plány s novorozencem měla.

"Obviněná byla v minulosti již sedmkrát soudně trestána. Za spáchání trestného činu únosu dítěte ji hrozí až tříletý trest odnětí svobody," řekla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

"Záležitost prověřím a zaměstnance určitě odměníme," slíbil ředitel jablonecké nemocnice Vít Němeček.

Podezřelí z únosu a vraždy jsou ve vazbě. Policie se s nimi nemazlila:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.