Uprchlí psi terorizovali město na Chomutovsku. Pokousali dva lidi

Děsivé útoky psů řešili na začátku měsíce městští policisté v Jirkově na Chomutovsku. V pondělí 3. července utekli dva psi ze zahrady rodinného domu. Vzrostlí kříženci následně vyrazili do města, kde začali útočit na obyvatele Jirkova.

První obětí psího řádění byl pejskař, který vyšel na procházku se svým jezevčíkem. Psi na něj zaútočili a muž se stačil zachránit tím, že vyskočil na stojící auto i se svým psem. I tak ale utržil ránu na lýtku, kam ho uprchlá zvířata kousla.

[chooze:article;value:507411]

Při šplhání na auto pejskař nechtěně promáčkl kapotu a poškrábal lak. Právě majitel auta přivolal pomoc poté, co zaslechl křik raněného muže i štěkot psů. Zraněnému ránu vydezinfikoval. Když na místo dorazili strážníci, byli oba útočící psi už pryč.

Znovu zaútočili nedaleko Olejomlýnského parku. "Hlídka narazila v Palackého ulici na skupinu, kde jedna žena měla rány na nohou. I ona řekla, že na ni v parku zaútočili volně pobíhající psi," uvedlo na facebooku město Jirkov.

Řádící psy nakonec našly a odvedly domů jejich majitelky, které policisté vypátrali pomocí bezpečnostních kamer. "Matka s dcerou uvedly, že jim psi utekli v momentě, kdy vyjížděly autem z domu a nedovřela se posuvná brána na dálkové ovládání. Jedna z nich si toho všimla až při příjezdu domů," doplnilo město. Celý incident se nyní řeší ve správním řízení. Obě ženy čelí podezření z přestupku.

Pes ukousl muži ucho. Majitel zvíře nezvládá, lidé žijí ve strachu (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.