Úřad poslal muži občanský průkaz. On je už ale přes 30 let mrtvý

Obrovský šok utrpěl pan Roman, když přišel popřát své matce k 79. narozeninám. Ta mu totiž sdělila, že jí domů přišel občanský průkaz jejího manžela. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby její manžel Jozef nebyl už 33 let mrtvý, upozornil web zoznam.sk.

Šlo o občanský průkaz bez podobizny obličeje, který Slovensko vydává dětem do 15 let nebo seniorům, kteří nemají průkaz s čipem. Průkaz slouží pro přístup do elektronických služeb státu, pro které je občanka s čipem nezbytná.

[chooze:article;value:561594]

​To, co udělalo slovenské ministerstvo vnitra, rodinu nemile zaskočilo. "Táta byl velmi hodný a i po tolika letech nám velmi chybí. A toto je fakt hnus, že si stát neumí uhlídat, kdo kde je," řekl portálu rozzlobený syn. Redakce webu požádala o vyjádření i slovenský resort vnitra, odpovědi se ale zatím nedočkala.

Podobné případy se čas od času stávají i v Česku. Před lety odesílatelku doporučeného psaní čekal šok – adresát, kterému psaní poslala, totiž podle pošty zemřel. Žena proto raději kontaktovala rodinu, kterou tato zpráva zaskočila stejně jako adresáta. Ten byl totiž živý a zdravý.

Elektronickým občanským průkazem je možné se prokázat na většině úřadů. 

Lidé si vyřizují cestovní doklady na poslední chvíli, nevyhnou se příplatku (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.