Úraz, který se nevidí. Rybáře plácla velryba ocasem a vážně ho zranila

Incident, jaký nikdo nepamatuje, se stal v neděli asi kilometr od pobřežního městečka Tweed Heads v Novém Jižním Walesu na východě Austrálie, informovala australská pobočka televize ABC.

Dva muži se vypravili na ryby. Najednou se z vody vynořil velrybí ocas a udeřil jednoho z nich do hlavy. Třicátník upadl do bezvědomí, ale naštěstí ho rána nevyhodila z lodi. Jeho parťák okamžitě přivolal vysílačkou pomoc.

[chooze:article;value:555490]

​"Člověk má zpočátku trochu nedůvěru, že se to stalo, ale přesto reaguje, a když jsme tam dorazili, zjistili jsme, že se to stalo," řekl podle listu Gold Coast Bulletin záchranář Scott Brown. Podle něj se stávají případy, že se do kontaktu s velrybou dostane loď, ale ne člověk sedící v plavidle.

Námořní záchranáři připluli na udané souřadnice. Zraněného ošetřili v jeho lodi a zůstali tam s ním i během přesunu, neboť se obávali, že má poraněnou páteř a přenesení do jejich plavidla považovali za riskantní. Rybářský člun pak pobřežní stráž doprovodila ke břehu, kde čekala sanitka.

Ta muže dopravila s poraněním obličeje a páteře do univerzitní nemocnice v Gold Coast. Jeho stav označili lékaři za stabilizovaný. Když se probral z bezvědomí, vůbec si nepamatoval, jak k úrazu přišel a nemohl tomu uvěřit. Stejně jako předtím záchranáři.

Drama uprostřed oceánu. Monstrum z hlubin převrátilo rybářskou loď (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.