Úřednice se chtěla zbavit manžela. Za přípravu nájemné vraždy jí hrozí 20 let

Podle informací webu iRozhlas si měla vraždu svého manžela objednat pracovnice Nejvyššího kontrolního úřadu. Dokonce za to měla zaplatit zálohu ve výši 300 tisíc korun.

"Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování v těchto dnech zahájili trestní stíhání tří fyzických osob pro přípravu zvlášť závažného zločinu vraždy a pro přečin nedovoleného ozbrojování," potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

"Obviněné osoby měly podle našich závěrů ve vzájemné spolupráci připravovat nájemnou vraždu osoby z podnikatelského prostředí, a to s cílem získat pro sebe majetkový prospěch," dodal s tím, že dozor ve věci vykonává Městské státní zastupitelství v Praze.

[chooze:article;value:538746]

​Žena měla vraždu plánovat už od loňského léta. Přes prostředníka si pak prý najala člověka, který měl čin vykonat. Všichni tři se pak měli sejít na schůzce v Praze, kde žena zaplatila zálohu. Nájemná vražda střelnou zbraní ji měla vyjít celkem na 1,5 milionu korun.

Obviněná pracovala jako asistentka na Nejvyšším kontrolním úřadu (NKÚ), který se od ní ale distancuje. "Toto podezření nijak nesouvisí s výkonem práce této osoby ani s činností NKÚ," řekla iRozhlasu mluvčí kontrolního úřadu Hana Kadečková.

Dva obvinění jsou nyní stíháni vazebně. V případě prokázání viny jim hrozí 15 až 20 let za mřížemi. Podle Ibeheje je ve hře i výjimečný trest.

Policie loni řešila 159 vražd a pokusů v Česku. Přibývá zločinů z nenávisti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.