Úředníci na Kladensku otálí s kolaudací silnice. Řada dětí musela do školy pěšky

Je sedm hodin ráno a v Poštovicích u Slaného nastupují do auta k panu Rychlému jak jeho děti, tak syn souseda. Vyráží na první školní den do nedalekých Zlonic. Jinak než po vlastní ose se tam totiž nedostanou. Silnice, po které by normálně jel autobus, je totiž zavřená. A to i přes to, že její oprava je kompletně hotová. "No je to těžké. Nějak se to dá, ale tátu to stojí benzin," postesklo si jedno z dětí. "Trochu mě to štve, ale dá se to přežít," podotklo další.

Silnice a most se totiž opravovaly. "Společnost, která tuto stavbu realizovala, díky svému zvýšenému úsilí dokončila dílo dříve. A nyní se bude tři týdny čekat na rozhodnutí úředníků, kteří to přijdou zkolaudovat," nastínil starosta Poštovic David Kyncl (nez.).

[chooze:article;value:520049]

Silnice je na první pohled krásně opravená, proč tedy po ní nemohou jezdit školáci do svých lavic a tamní obyvatelé za nákupy, se štáb TV Nova vydal zeptat rovnou úředníků. "My tu stavbu převezmeme ve chvíli, kdy bude způsobilá k převzetí a nebudou tam žádné nedodělané práce," vysvětlila mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Petra Kučerová. Jenže v této kondici stavba podle zhotovitele je. "Ano, je to opravené," uvedl zástupce stavební firmy Norbert Figa.

Tak kde to vázne? Odpověď reportér hledal u hejtmanky Středočeského kraje. A ta dala věci do pořádku. "Bude odstraněno dopravní značení a od zítřejšího rána bude možný průjezd přes tu silnici, kde bude upozornění, že se jede přes staveniště," slíbila hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.